Overslaan naar content

Toezichthouder Brandveiligheid

Hybride
 • Zaandam, Noord-Holland, Nederland
Risico- en crisisbeheersing

Functieomschrijving

Vind jij het thema brandveiligheid enorm belangrijk en ben jij bouwkundig onderlegd? Wil je daarnaast als sparringpartner voor de gemeente fungeren? Lees dan gauw verder! Het team Risicobeheersing van de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland is namelijk op zoek naar een:


Toezichthouder Brandveiligheid (36u)


Wat ga je doen?

Binnen Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland werken brandweer, politie, GHOR en gemeenten van de regio Zaanstreek-Waterland samen aan de voorbereiding op en bestrijding van incidenten, crises en rampen. Als Toezichthouder Brandveiligheid houd je toezicht op diverse locaties, zowel bestaande als nieuwbouw, en fungeer je als belangrijke adviseur bij onveilige situaties. Samen met een team van 6 collega's zorg je voor naleving van brandveiligheidsvoorschriften volgens meldingen en vergunningen. Op kantoor rapporteer je jouw bevindingen aan de gemeente, die jouw advies gebruikt voor verdere procedures. Je onderhoudt nauw contact met de gemeente en andere belanghebbenden. Deze rol vereist flexibiliteit, aangezien je zowel op locatie als op kantoor of thuis werkt, en elke dag anders kan zijn.


Deze functie bevat de volgende kerntaken:

 1. Controleren – je voert inspecties en controles uit, en handelt klachten af
 2. Rapporteren – na de inspectie maak je rapportages op voor o.a. de gemeente
 3. Voorlichting geven – je geeft voorlichting over brandveiligheid op de locaties
 4. Netwerk onderhouden – met in- en externe contacten


Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland staat midden in de samenleving. Wij werken hard aan een open cultuur met ruimte voor divers talent. Divers samengestelde teams presteren namelijk beter. Ons streven is dat onze organisatie een afspiegeling is van de samenleving met al haar verschillen.

Vereisten

Wat neem jij mee?

 • MBO-4 werk- en denkniveau (technische of bouwkundige achtergrond)
 • Een opleiding medewerker brandpreventie
 • Ervaring met de beoordeling van brandveilig gebruik en bouwkundige aspecten
 • Je kan je vinden in één of meer van de volgende eigenschappen: zelfstandig, assertief, sociaal, analytisch en secuur
 • Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden
 • Je beschikt over rijbewijs B


Wat bieden wij jou?

Een dynamische werkomgeving waarin thuiswerken tot de mogelijkheden behoort en een salaris van maximaal €4043,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Naast je salaris en een goede pensioenregeling ontvang je een vrij besteedbaar budget van 18,63% van je salaris (incl. vakantiegeld), reiskostenvergoeding, lease fiets (optioneel) én je kan bij ons sporten!


Interesse? Solliciteer direct!

Word jij onze nieuwe Toezichthouder Brandveiligheid? Solliciteer dan direct! Mocht je nog vragen hebben mag je ook contact opnemen met onze Recruiter Shaneequa via 06-22924480 of kijk op www.vrzw.nl.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst. Delen wel!

of