Overslaan naar content

Brandweervrijwilligers Zaanstreek-Waterland

Op locatie
  • Zaanstreek-Waterland, Noord-Holland, Nederland
Brandweerzorg

Functieomschrijving

Wil jij naast je huidige baan een belangrijke bijdrage leveren aan je eigen buurt? Ben jij stressbestendig en flexibel? Dan zoeken wij jou! De brandweerposten in Zaanstreek-Waterland zijn namelijk op zoek naar:


Brandweervrijwilligers


Wat ga je doen?

Binnen Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland werken brandweer, politie, GHOR en gemeenten van de regio Zaanstreek-Waterland samen aan de voorbereiding op en bestrijding van incidenten, crises en rampen. Als Brandweervrijwilliger doe je werk dat er toe doet! Je bestrijdt brand, redt mens en dier & verleent hulp bij (water-) ongevallen. Om dit te kunnen word je opgeleid en heb je wekelijks een oefenavond met de andere vrijwilligers.


De brandweer is een hechte club met mensen. Samenwerken en elkaar helpen is belangrijk binnen de brandweer. Je moet altijd op elkaar kunnen bouwen.

Vereisten

Wat neem jij mee?

  • Je bent 18 jaar of ouder en woont in een straal van 4,5 minuut van de kazerne
  • Je bent stressbestendig, gedreven en staat stevig in je schoenen
  • Je bent fysiek fit en je hebt geen hoogtevrees of claustrofobie
  • Je wilt de benodigde opleidingen volgen en je bent beschikbaar om aanwezig te zijn op de oefenavonden


Wat bieden wij jou?

De brandweer vakopleiding en een vaste jaarvergoeding volgens onze CAO, de CAR-UWO. Daarnaast krijg je een vergoeding per uur voor het oefenen en de inzetten bij incidenten. De hoogte van de vergoeding hangt onder meer af van je functie. Als Brandweervrijwilliger word je onderdeel van een ploeg trotse vrijwilligers. Ook krijg je een verzekering voor de brandweerwerkzaamheden en mag je gebruik maken van de sportregeling die de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland heeft.


Interesse? Meld je direct aan!
Word jij onze nieuwe Brandweervrijwilliger? Meld je dan hier aan!


Heb je nog vragen? Dan kan je contact opnemen met Bureau Ondersteuning Brandweerzorg via bureauondersteuningbrandweerzorg@vrzw.nl. Wil je liever telefonisch contact? Ook dan kan je mailen naar bureauondersteuningbrandweerzorg@vrzw.nl, dan bellen we je terug. Of lees verder via brandweer.nl over wat het betekent om brandweervrijwilliger te zijn.Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst. Delen wel!

of