Programmamanager Informatie Gestuurde Veiligheid

Functieomschrijving


Bouw jij mee aan ons

toekomstbestendige informatienetwerk?


Programmamanager Informatie Gestuurde Veiligheid, dat klinkt als een baan waarbij je druk bezig bent met data, informatie en grafieken. Dat klopt ook, deels, maar de essentie zit in het realiseren van een goed lopend programma waarbij jij de keyplayer bent van ons informatienetwerk. Jij moet invulling gaan geven aan de ontwikkeling van informatie gestuurde veiligheid voor VrZW. Het doel is om de crisisorganisatie van VrZW nog beter voor te bereiden op haar maatschappelijke rol bij crisis en rampen.


Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland zoekt een:


Programmamanager Informatie Gestuurde Veiligheid

(36 uur per week)In deze functie zul je alles uit je rugzak moeten halen om zowel intern als extern de verbinding te maken op het vakgebied van informatie gestuurde veiligheid. Denk hierbij aan:

 • Collega’s
 • (Veiligheids)partners
 • Andere veiligheidsregio’s
 • Nu nog onbekende spelers

Jouw visie en programmaplan zullen inzicht moeten geven in hoe te komen tot een toekomstbestendige 24-7 informatiepositie. Waarbij duiding gegeven wordt aan kwetsbaarheden en dreigingen en waarbij incidenten/crises in beeld zijn. Dit betreft dus niet alleen de operationele vraagstukken ten tijde van rampen/crisis maar zeker ook aan de kant van risicomonitoring en risicosignalering.


Jij doet het veiligheidswerk dat men niet verwacht

Bij de veiligheidsregio is het van groot belang dat onze crisisorganisatie goed geprepareerd is op mogelijke verstoringen van onze samenleving in de vorm van incidenten en crisis. Hiervoor moeten we alert zijn, snel en adequaat duiding kunnen geven aan vraagstukken en in verbinding staan met relevante (veiligheids-)partners. Dat is veel werk, dus daar hebben we jouw helpende hand bij nodig. Het is voor deze functie belangrijk dat je goed nadenkt over welke, combinatie van, indicatoren het meeste inzicht geven in risico’s. Welke partij kan ons helpen aan informatie en hoe kunnen we deze informatie beschikbaar krijgen? Hoe creëren we daar inzicht en overzicht in? Welk proces doorlopen we ten aanzien van wat informatie voor de veiligheidsregio betekent en hoe toetsen we de ideeën bij de eindgebruikers? Al met al een baan die maatschappelijk zinvol, niet regulier en zeer dynamisch is!

 


Kom werken op een plek waar het ertoe doet
Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland is een samenwerkingsverband tussen gemeenten, brandweer, politie en GHOR. We werken 24/7 aan de veiligheid van de inwoners van onze regio en aan de continuïteit van onze samenleving. Samen met inwoners, (zorg)instellingen en bedrijven maken we Zaanstreek-Waterland veiliger.

Lees meer over ons

Functievereisten

Dit heb je in je

 • Een visie op het onderwerp Informatie Gestuurde Veiligheid
 • Kennis van informatievoorziening en het geven van duiding aan vraagstukken
 • Ervaring met planmatig/projectmatig werken in een complexe omgeving
 • Ervaring in het werken met verschillende stakeholders
 • Affiniteit met business intelligence
 • WO/HBO werk- en denkniveau
 • Geduld om plannen te maken, daadkracht om ze uit te voeren
 • Hands-on mentaliteit om invulling te geven aan de te leveren producten
 • Enthousiasme om samen te werken en mensen te verbinden
 • Goede gespreksvaardigheden
 • Je ambieert een nader te bepalen rol in de crisisorganisatie


Dit krijg je van ons
1. Saamhorigheid
Als je bij onze veiligheidsregio komt werken, kom je terecht in een fijne organisatie met zorg voor elkaar. Je zult je er snel thuis voelen.

2. Geld

Ook niet onbelangrijk: een salaris. In deze functie verdien je maximaal €5.372 bruto per maand, afhankelijk van je diploma’s en ervaring (schaal 11 bij een 36-urige werkweek). Naast je salaris ontvang je een vrij besteedbaar budget van 17,05% van je salaris. Dit kun je maandelijks laten uitbetalen of bijvoorbeeld inzetten voor het kopen van verlof.

3. Vergoedingen

Als je met het OV naar ons toe komt, vergoeden we alle reiskosten (2de klasse). Voor de auto is er ook een beperkte reiskostenvergoeding. Verder werken we bij de veiligheidsregio regelmatig thuis, daarvoor ontvang je een dagvergoeding.

4. Contract

De aanstelling is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar, maar natuurlijk hopen we je snel een vast dienstverband aan te bieden.


5. Verlof
Hoe leuk we hier ook zijn, we snappen dat je af en toe graag naar andere gezichten kijkt dan die van je collega’s. Daarom krijg je bij ons standaard 165 verlofuren per jaar bij een fulltime aanstelling. Daarnaast hebben we een verlofspaarregeling. En je kunt dus ook je vrij besteedbare budget gebruiken voor extra vrije dagen.


6. Training
Een uitgebreid ontwikkeltraject van opleiden, trainen en oefenen, passend bij de verantwoordelijkheden en taken van deze belangrijke functie maakt onderdeel uit van deze functie. Wij geloven sterk dat vaardigheden en eigenschappen de basis zijn en kennis aan te leren is.


Zin om te solliciteren?

We kijken uit naar je reactie! De vacature staat open tot we een geschikte kandidaat hebben gevonden. Een eventueel gesprek wordt in overleg met jou gepland. Als je eerst nog wat meer wilt weten, kun je mij, teamleider Crisisbeheersing, Maarten den Arend bellen op 06-23146554.


Werken bij VrZW
Binnen Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland werken brandweer, politie, GHOR en gemeenten van de regio Zaanstreek-Waterland samen aan de voorbereiding op en bestrijding van incidenten, crises en rampen. Meer weten? Op www.vrzw.nl vertellen we je er alles over.Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland staat midden in de samenleving. Wij werken hard aan een open cultuur met ruimte voor divers talent. Divers samengestelde teams presteren beter. Voor ons is diversiteit meer dan alleen het verschil tussen man en vrouw. Diversiteit zit ook in de verschillende kwaliteiten van mensen, in de manier van werken en de manier van denken. Ons streven is dat onze organisatie een afspiegeling is van de samenleving met al haar verschillen.


Acquisitie stellen wij niet op prijs. Delen wel!