Ook bij de brandweer werken?

Functieomschrijving

De brandweer lijkt op het eerste gezicht een organisatie als alle andere. Tot de pieper gaat. Dan komt er een strak georganiseerde en geoliede machine op gang. Dat moet ook, voor een ieders veiligheid.

Het is belangrijk werk. 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar klaarstaan voor de gemeenschap om hulp te bieden aan mensen en dieren in nood. Want optreden bij incidenten is ons vak. Het blussen van branden, dat is het eerste waar je aan denkt bij de brandweer. Maar dat is het niet alleen; wij doen zoveel meer.

Een brand voorkomen is natuurlijk beter dan een brand moeten blussen. Minder branden betekent automatisch minder schade, minder slachtoffers én minder risico's voor onze eigen mensen. Daarom geven we ook voorlichting over brandveiligheidheid.

  Functievereisten

  We zijn altijd op zoek naar versterking, van beginners tot specialisten, van vrijwilligers tot beroeps!

  Ben jij op zoek naar een baan in een dynamische omgeving en wil je ook jouw bijdrage leveren aan een veilige samenleving? Dan zijn we op zoek naar jou! Vul direct het interesseformulier in dat je vindt op Brandweer.nl en laat ons weten of je geïnteresseerd bent in een beroepsaanstelling, of een vrijwilligersfunctie. Op vrijwel al onze posten is ruimte voor nieuwe vrijwilligers!


  Echt niet alleen mannenwerk!

  Dat het brandweervak niet alleen voor mannen is, bewezen al vele vrouwen voor jou! Kijk maar eens naar het filmpje: Brandweervrouw, iets voor jou!


  Werken bij VrZW
  Binnen Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland werken brandweer, politie, GHOR en gemeenten van de regio Zaanstreek-Waterland samen aan de voorbereiding op en bestrijding van incidenten, crises en rampen. Meer weten? Op www.vrzw.nl vertellen we je er alles over.


  Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland staat midden in de samenleving. Wij werken hard aan een open cultuur met ruimte voor divers talent. Divers samengestelde teams presteren beter. Voor ons is diversiteit meer dan alleen het verschil tussen man en vrouw. Diversiteit zit ook in de verschillende kwaliteiten van mensen, in de manier van werken en de manier van denken. Ons streven is dat onze organisatie een afspiegeling is van de samenleving met al haar verschillen. Wij nodigen met name vrouwen en mensen met een etnische achtgrond op om te reageren.