Oefencoördinator Operationele leiding B

Functieomschrijving

De afdeling Vakbekwaamheid is op zoek naar een:


Oefencoördinator Operationele Leiding B v/m 

36 uur per week

In deze functie

 • ben jij verantwoordelijk voor het complete oefenprogramma van de operationele leiding en het actiecentrum
 • geef je vorm aan de interne en externe (multidisciplinaire) samenwerkingen en onderhoud je het netwerk binnen NW4 en brandweer Nederland
 • bevorder je het concept van “continue leren en verbeteren” proces
 • overige werkzaamheden passend binnen de doelstelling van de organisatie.

Wat ga je doen
Als oefencoördinator operationele leiding en actiecentrum ben je het gezicht binnen en buiten de organisatie. Je onderhoudt goede contacten met onze officieren en bevordert de samenwerking met multidisciplinaire partners. Netwerken zit in jouw DNA, zowel op regionaal als interregionaal niveau. Een groot gedeelte van de werkzaamheden bestaan dan ook uit het afstemmen, ontwikkelen en organiseren van oefeningen, waarin jij soms als responcecel tegenspel biedt. Daarnaast volg je de landelijke ontwikkelingen op de voet. Jij krijgt energie van de dynamiek van veranderingen en bent in staat om dit te vertalen naar themamomenten. Gedurende de oefencyclus is het van belang om tussentijds de voortgang te monitoren. Het tijdig signaleren van verbeterpunten is immers essentieel om het leerproces te optimaliseren. Eén van de tools die je hierbij gebruikt is het Vakbekwaamheidsmanagementsysteem. Hierin worden alle oefenactiviteiten van de operationele leiding door jou geregistreerd en gemonitord.

Spreekt dit je aan en beschik je over de vereisten? Dan zoeken we jou!

  Functievereisten

  Heb jij het in je?
  In deze functie is het belangrijk dat je :

  • HBO werk- en denkniveau hebt
  • in bezit bent van het diploma Instructeur Algemeen en opgeleid Officier van Dienst
  • in staat bent om beleid op te stellen en te vertalen naar uitvoering
  • beschikt over uitstekende mondelinge- en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden
  • innovatief, creatief en probleemoplossend bent
  • aantoonbare affiniteit hebt met een vrijwilligersorganisatie. Werken buiten kantoortijden is
   voor jou geen probleem. 

  Heb je één van de brandweerdiploma’s niet in je bezit? Geen probleem wij bieden je de kans om deze opleidingen te volgen.


  Bij VrZW kun je rekenen op
  Een salaris van € 4048,- bruto per maand, afhankelijk van je diploma’s en ervaring. (Maximaal schaal 9 bij een 36-urige werkweek.)

  Naast je salaris ontvang je een vrij besteedbaar budget van 17.05% van je salaris. Dit kun je laten uitbetalen, of bijvoorbeeld inzetten voor het kopen van verlof. VrZW kent een goede reiskostenregeling. Wil jij je verder ontwikkelen, dan maak je hierover afspraken met je leidinggevende. We organiseren allerlei laagdrempelige activiteiten op dit gebied. Zo organiseren we jaarlijks een Summerschool en heb je tijdens de week van de mobiliteit de mogelijkheid om bij andere organisaties in de keuken te kijken en workshops over persoonlijke ontwikkeling te volgen.

  Je krijgt een tijdelijk dienstverband van een jaar. Functioneer je goed? Dan bieden we je na een jaar een vast dienstverband.


  Word jij onze nieuwe collega?

  We zien jouw sollicitatie graag tegemoet! Je kunt uiterlijk tot 10 maart a.s. te reageren via onderstaande knop.
  De gesprekken staan gepland op 18 maart.


  Heb je vragen over deze vacature?
  Neem dan even contact op met Cees van Beusekom, teamleider Vakbekwaamheid (06-53126195).


  Werken bij VrZW
  Binnen Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland werken brandweer, politie, GHOR en gemeenten van de regio Zaanstreek-Waterland samen aan de voorbereiding op en bestrijding van incidenten, crises en rampen. Meer weten? Op www.vrzw.nl vertellen we je er alles over.


  Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland staat midden in de samenleving. Wij werken hard aan een open cultuur met ruimte voor divers talent. Divers samengestelde teams presteren beter. Voor ons is diversiteit meer dan alleen het verschil tussen man en vrouw. Diversiteit zit ook in de verschillende kwaliteiten van mensen, in de manier van werken en de manier van denken. Ons streven is dat onze organisatie een afspiegeling is van de samenleving met al haar verschillen. Voor deze vacature roepen wij specifiek vrouwen op om op deze vacature te reageren.