Medewerker beroepsbrandweer met specialisme duiken

Functieomschrijving

De afdeling Brandweerzorg is op zoek naar:


Medewerkers beroepsbrandweer

met het specialisme brandweerduiker

36 uur per week

In deze functie:

 • Doe je werk dat er toe doet; bestrijd je brand, red je mens en dier en verleen je hulp bij
  (water-) ongevallen.
 • Werk je in een team waarin samenwerken van levensbelang is.
 • Voer je naast je repressieve functie ook een beheersmatige taak uit afhankelijk van je opleiding en werkervaring.
 • Is daarmee geen dag hetzelfde!

Mede door nieuwe Europese richtlijnen en aangepaste landelijke regelgeving wordt er toegewerkt naar een nieuw regionaal dekkingsplan inclusief het op- en inrichten van één nieuwe repressieve roostergroep. Hoe die eruit komt te zien is nu nog niet bepaald, maar één ding is zeker: daar ga jij in deze functie zeker onderdeel van uitmaken! Vooruitlopend op deze ontwikkeling binnen de repressieve organisatie, zijn wij per direct op zoek naar enthousiaste beroepsmedewerkers waarbij het duiken één van de belangrijkste taken is binnen deze uitdagende functie.

Belangrijk om te weten is dat je in de toekomst ingezet gaat worden op de beroepsposten in onze regio. Je zult in eerste instantie in algemene dienst worden aangesteld. Dit kan zijn in een dagdienst rooster of in een 24 uurs rooster.

Jouw werkdag
Na een kop koffie start je de dienst met een voertuigcontrole. Dit doe je samen met je collega’s waarbij de taken en rollen onderling worden verdeeld. Hierna volgt een briefing met de belangrijkste operationele informatie voor die dag en een doorkijk naar de beheersmatige werkzaamheden.

Daarna start je met het vakbekwaamheidsprogramma, samen met je collega’s werken jullie aan het bijhouden van je vaardigheden. Ook theoretische bijscholingen maken hier onderdeel van uit.


Aansluitend aan het vakbekwaamheidsprogramma werk je aan je beheerstaak. Afhankelijk vanuit organisatiebehoefte en jouw interesses, ambitie, opleiding en werkervaringsachtergrond wordt dat samen bepaald waar je het beste tot je recht komt.

Je pager en het kazernealarm gaan! Een persoon te water. Binnen 1,5 minuut ben je samen met je collega’s met de tankautospuit en het waterongevallenvoertuig onderweg. Samen brengen jullie de klus tot een goed einde. Samenwerken staat voorop.

Terug op de kazerne praat je met je collega’s na over het incident en maak je de voertuigen weer klaar voor een volgende inzet. Daarna pak je weer de beheersmatige werkzaamheden op die eerder zijn blijven liggen, om 17:00 zit je werkdag erop. Of je bent ingeroosterd in een 24 uursdienst, dan start om 18:00 uur je wachtdienst met een gezamenlijke maaltijd. Daarna heb je gelegenheid om te sporten en blijf je slapen op de kazerne. Tot het alarm gaat natuurlijk. Want als de burger om hulp vraagt, kom jij in actie! En een volgende werkdag? Die kan er zomaar heel anders uitzien.

Spreekt dit je aan? Dan zoeken we jou!


Ons Team

Wil jij weten wat collega’s vertellen over hun werk als beroeps brandweervrouw/man? Kijk dan op onze werken bij pagina bij “ons team” en lees hun verhalen.

Functievereisten

Heb jij het in je?
In deze functie is het belangrijk dat, je:

 • beschikt over een diploma op MBO werk- en denkniveau.
 • beschikt over het diploma manschap.
 • beschikt over het diploma brandweerduiker of je bent bereid dit op korte termijn te gaan halen.
 • het werken op hoogte geen enkel probleem vindt.
 • sportief en fit bent en beschikt over een portie doorzettingsvermogen.
 • een resultaatgerichte werkhouding hebt.
 • stressbestendig en flexibel bent.
 • communicatief vaardig bent en de Nederlandse taal goed beheerst.
 • beschikt over een goed ontwikkeld probleemoplossend en lerend vermogen.
 • snel kunt schakelen onder druk en dan beter presteert.
 • de beheersmatige taak met plezier, nauwgezet en deskundig uitvoert.
 • de verschillen tussen jou en je collega’s waardeert en openstaat voor meningen van anderen.


Bij VrZW kun je rekenen op:
Een salaris van minimaal € 1.885,- tot maximaal € 2.874,- bruto per maand (schaal 5), of afhankelijk van je diploma’s en ervaring, een salaris van minimaal € 2.010,- tot maximaal € 3.018,- per maand (schaal 6). Als Brandweerduiker ontvang je naast het genoemde salaris ook een toeslag van € 181,59 bruto per maand. Wordt je structureel ingezet in het 24 uursrooster dan ontvang een onregelmatigheidtoeslag van 25,31% voor de wisselende roosterdiensten.

Naast dit salaris ontvang je een vrij besteedbaar individueel keuze budget (IKB) van 17.05% van je salaris. In dit IKB zijn onder andere je vakantiegeld en eindejaarsuitkering opgenomen. In dit IKB kan je eigen keuzes maken. Zo kan je bijvoorbeeld maandelijks een bedrag laten uitbetalen, verlof kopen of verlof verkopen of gebruik maken van fiscale voordelen voor reiskosten woon- werkverkeer of studiekosten.
Je krijgt een tijdelijk dienstverband van één jaar. Functioneer je goed dan bieden we je een vast dienstverband.

Wij denken ook aan je toekomst. Vanaf het moment dat je in dienst bent, gaan wij met jou in gesprek over je toekomst en welke opleidingsmogelijkheden daarin gewenst zijn. Wij bieden je de kans om deze opleidingen te volgen.


Word jij onze nieuwe collega?
Dan zien wij graag jouw sollicitatie tegemoet! Je kunt tot dinsdag 28 februari reageren via onderstaande knop.

Bij positieve resultaten zijn alle volgende momenten onderdeel van de selectie procedure:

Voorafgaand aan de sollicitatiegesprekken word je uitgenodigd voor een selectie dag op 14 maart. Tijdens deze selectie dag kun je je doorzettings- en uithoudingsvermogen met zwemcapaciteiten tonen. Hierna volgt er op een nog te plannen andere dag een sollicitatiegesprek en op 4 april een duik medische keuring. Per moment krijg je te horen of je door bent naar het volgende onderdeel.


Heb je vragen over deze vacature?
App, bel, of mail met Pieter Corell, kazernechef Zaanstad, p.corell@vrzw.nl, 06-52092971.

Werken bij VrZW
Binnen Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland werken brandweer, politie, GHOR en gemeenten van de regio Zaanstreek-Waterland samen aan de voorbereiding op en bestrijding van incidenten, crises en rampen. Meer weten? Op www.vrzw.nl vertellen we je er alles over.Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland staat midden in de samenleving. Wij werken hard aan een open cultuur met ruimte voor divers talent. Divers samengestelde teams presteren beter. Voor ons is diversiteit meer dan alleen het verschil tussen man en vrouw. Diversiteit zit ook in de verschillende kwaliteiten van mensen, in de manier van werken en de manier van denken. Ons streven is dat onze organisatie een afspiegeling is van de samenleving met al haar verschillen.

Acquisitie stellen wij niet op prijs. Delen wel!