Informatiemanagers ROT

Functieomschrijving

Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland (VrZW) zoekt twee:


Informatiemanagers ROT

Het betreft een operationele nevenfunctie

Ben jij dit?

Je wilt je naast je normale werkzaamheden inzetten bij incidenten, rampen en crises in de veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland. Je bent een teamplayer die sturing kan geven aan een team van informatiefunctionarissen. Jij weet als geen ander de essentie uit een grote hoeveelheid beschikbare informatie te halen en dit te vertalen naar een helder beeld van het incident. Bovendien ben goed in staat dit beeld vervolgens ook duidelijk en met overtuiging te presenteren aan het ROT. Je hebt gevoel voor politiek-en bestuurlijke verhoudingen en je houdt het hoofd koel in stressvolle situaties. Voor deze uitdagende en best complexe functie verwachten dat je gewend bent op HBO +/ WO niveau te acteren.

Van huis uit lukt het je om in 30 minuten op het Prins Bernhardplein in Zaandam aanwezig te zijn. Naast een WO werk- en denkniveau heb je ruime kennis van crisisbeheersing en rampenbestrijding. Je hebt geen andere (harde) piketfunctie.


Wat ga je doen?

Tijdens grootschalige incidenten houd je het overzicht op het totaalbeeld en stuur je de functionarissen Informatiemanagement van de stafsectie Informatiemanagement aan. Je verzamelt, analyseert en beoordeelt samen met de stafsectie beschikbare informatie voor het opleveren van een kwalitatief hoogwaardig multidisciplinair (totaal)beeld. Waar mogelijk delegeer je de taken aan de stafsectie en bewaak je de voortgang. Verder neem je deel aan de ROT-vergaderingen Daarin presenteer je het multidisciplinaire beeld van het incident. Gedurende het hele proces werk je nauw samen met de regionaal operationeel leider (ROL):Samen bereid je de vergaderingen voor en geef je gevraagd en ongevraagd advies over het multidisciplinaire informatieproces.


Wat bieden wij jou?

Een boeiende operationele functie bij de crisisorganisatie van VrZW. De functie Informatiemanager is nog volop in ontwikkeling. Zo spelen we een belangrijke rol in de huidige corona-crisis. Je maakt deel uit van een piketpool van vijf informatiemanagers. Deze functie vervul je op basis van ‘hard piket’. Dit betekent dat je volgens piketrooster tien à elf weken per jaar beschikbaar bent. Je bent dan 24 uur per dag via een pager oproepbaar en bent binnen 30 minuten in het ROT aanwezig. Hiervoor heb je een piketauto en de overige benodigde middelen tot je beschikking. Om je functie goed te kunnen vervullen, volg je de zesdaagse opleiding Informatiemanager ROT. Het behalen van het diploma is een vereiste om de piketfunctie te mogen uitvoeren. Daarnaast zorgt VrZW jaarlijks voor de opleidingen en trainingen om de vakbekwaamheid op orde te houden. Je ontvangt een vergoeding op basis van de piketregeling van VrZW of die van je eigen werkgever.Vereisten

Laat van je horen…

…als je wilt meewerken aan een veilige en sterke regio.  Reageer voor 12 oktober via onderstaande knop. De vacature is gericht aan medewerkers met een beroeps en/of vrijwillige aanstelling. Kandidaten werkzaam bij VrZW en VrNHN genieten onze voorkeur.

De sollicitatiegesprekken worden in overleg gepland en natuurlijk houden we daarbij rekening met de richtlijnen van het RIVM. Dit betekent dat tijdens de sollicitatiegesprekken 1.5 meter afstand wordt geborgd. De gesprekken vinden plaats in Zaandam (locatie: Prins Bernhardplein 112, 1508 XB te Zaandam) of via Teams. Een casus en/of assessment kunnen onderdeel zijn van de procedure.


Vragen?

Heb je vragen over de inhoud van de functie of de procedure, neem dan contact op met Tom Hage, Procescoördinator Netcentrische Crisisbeheersing: 06-55691625 of t.hage@vrzw.nl.


Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland

Binnen VrZW werken brandweer, politie, GHOR (Geneeskundige Hulp Organisatie in de Regio) en gemeenten van de regio Zaanstreek-Waterland samen aan rampenbestrijding, crisisbeheersing en grootschalig optreden. In crisissituaties trekken zij gezamenlijk op. Dat doen ze op straat en in de crisisteams: meldkamer, Commando Plaats Incident (CoPI), ROT en Beleidsteam (BT).