Informatiemanager CoPI

Functieomschrijving

Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland (VrZW) zoekt een:


Informatiemanager CoPI

Het betreft een operationele nevenfunctie


Ben jij dit?

Je wilt je naast je normale werkzaamheden inzetten bij incidenten, rampen en crises in de veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland. Je bent een teamplayer die ook onder druk het hoofd koel houdt. Jij weet als geen ander de essentie uit een grote hoeveelheid beschikbare informatie te halen en deze te vertalen naar een helder beeld van het incident. Je bent goed in staat dit beeld vervolgens ook duidelijk en met overtuiging te presenteren aan het CoPI. Daarnaast schakel jij snel tussen de verschillende geautomatiseerde systemen en betrokken partijen. Voor deze dynamische functie verwachten we dat je gewend bent op minimaal HBO niveau te acteren.

Van huis uit lukt het je om in 30 minuten op een locatie binnen de veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland te zijn. Naast een HBO werk- en denkniveau heb je ruime kennis van crisisbeheersing en rampenbestrijding. Je hebt geen andere (harde) piketfunctie.


Wat ga je doen?

Tijdens een grootschalig incident verzamel, analyseer en beoordeel je de beschikbare informatie. Je maakt hiervan een kwalitatief hoogwaardig multidisciplinair beeld van het incident. Je werkt voor, tijdens en na de vergadering nauw samen met de leider CoPI en de Geo Informatie Medewerker en voorziet het CoPI gevraagd en ongevraagd van advies over het multidisciplinaire informatieproces. Verder stem je af met de informatiefunctionaris op de meldkamer en de stafsectie Informatiemanagement in het regionaal operationeel team (ROT).


Wat bieden wij jou?

Een boeiende operationele functie bij de crisisorganisatie van VrZW. Je maakt deel uit van een piketpool van vijf informatiemanagers. Deze functie vervul je op basis van ‘hard piket’. Dit betekent dat je volgens piketrooster tien à elf weken per jaar beschikbaar bent. Je bent dan 24 uur per dag via een pager oproepbaar en bent binnen 30 minuten op de incidentlocatie aanwezig. Hiervoor heb je een piketauto en de overige benodigde middelen tot je beschikking. Om je functie goed te kunnen vervullen, volg je de zesdaagse opleiding Informatiemanager. Het behalen van het diploma is een vereiste om de piketfunctie te mogen uitvoeren. Daarnaast zorgt VrZW jaarlijks voor de opleidingen en trainingen om de vakbekwaamheid op orde te houden. Je ontvangt een vergoeding op basis van de piketregeling van VrZW.

Vereisten

Laat van je horen…

…als je wilt meewerken aan een veilige en sterke regio. Reageer vóór 12 oktober via onderstaande knop. De vacature is gericht aan medewerkers met een beroeps en/of vrijwillige aanstelling. Kandidaten werkzaam bij VrZW en VrNHN genieten onze voorkeur.

De sollicitatiegesprekken worden in overleg gepland en natuurlijk houden we daarbij rekening met de richtlijnen van het RIVM. Dit betekent dat tijdens de sollicitatiegesprekken 1.5 meter afstand wordt geborgd. De gesprekken vinden plaats in Zaandam (locatie: Prins Bernhardplein 112, 1508 XB te Zaandam) of via Teams. Een casus en/of assessment kunnen onderdeel zijn van de procedure.


Vragen?

Heb je vragen over de inhoud van de functie of de procedure, neem dan contact op met Tom Hage, Procescoördinator Netcentrische Crisisbeheersing: 06-55691625 of t.hage@vrzw.nl.


Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland

Binnen VrZW werken brandweer, politie, GHOR (Geneeskundige Hulp Organisatie in de Regio) en gemeenten van de regio Zaanstreek-Waterland samen aan rampenbestrijding, crisisbeheersing en grootschalig optreden. In crisissituaties trekken zij gezamenlijk op. Dat doen ze op straat en in de crisisteams: meldkamer, Commando Plaats Incident (CoPI), ROT en Beleidsteam (BT).