Beroeps bevelvoerder 24-uursdienst met specialisme brandweerduiker

Functieomschrijving

De afdeling Brandweerzorg zoekt een: 


beroeps bevelvoerder 24-uursdienst

met het specialisme brandweerduiker

aandachtsgebied Vakbekwaamheid
(36 uur per week)


In deze functie:

 • geef je leiding aan de uitrukwerkzaamheden en coördineer je de dagelijkse werkzaamheden binnen de ploeg
 • bestrijd je brand, red je mens en dier en verleen je hulp bij (water-)ongevallen
 • werk je in een team waarin samenwerken van levensbelang is
 • vervul je beheerswerkzaamheden voor het taakveld Vakbekwaam blijven o.a. gericht op het voorbereiden, uitzetten, begeleiden en registreren van oefenmomenten.


Jouw werkdag
Na een kop koffie start je om 07.20 uur je met de dienstoverdracht. Je bewaakt de paraatheid van de operationele voertuigen en voert de voertuigcontrole uit samen met je ploegleden. Je deelt relevante informatie en neemt de dienst door.
Daarna is het tijd voor het dagelijkse oefenmoment. Vandaag is dat technische hulpverlening. Je werkt samen met de ploeg aan jullie vakbekwaamheid. Als instructeur geef je tips en tops aan het team tijdens de oefening en doet een doelgerichte nabespreking.
In de loop van de dag ga je verder met je taakveld vakbekwaamheid met het maken van oefenplannen, begeleiding van een oefencyclus of met het monitoren van de geoefendheid van collega’s.
Je pager gaat! Een persoon te water. Binnen een minuut ben je met je ploeg onderweg. Samen brengen jullie de klus tot een goed einde. Samenwerken staat voorop. Op de post praat je met je collega’s na over het incident. Terug op je werkplek ga je verder met je beheersmatige werkzaamheden Om 18:00 uur start je wachtdienst met een gezamenlijke maaltijd, daarna heb je gelegenheid om te sporten. In de 24 uursdienst slaap je op de kazerne. Tot het alarm gaat natuurlijk. Want als de burger om hulp vraagt, kom jij in actie!

Als bevelvoerder is geen dag en nacht hetzelfde! Spreekt dit je aan? Dan zoeken we jou! 

Wil jij weten wat collega’s vertellen over hun werk als beroeps brandweervrouw/man? Kijk dan op onze werken bij pagina bij “ons team” en lees hun verhalen.

Functievereisten

Heb jij het in je?

In deze functie is het belangrijk dat je:

 • je diploma op MBO-4 niveau hebt
 • het diploma leergang bevelvoerder hebt
 • de diploma’s duiken, duikploegleider en instructeur hebt
 • een coachende stijl van leidinggeven hebt
 • onder druk snel kunt schakelen en nog beter presteert
 • digitaal vaardig bent en computerprogramma’s snel onder de knie hebt
 • de verschillen tussen jou en je collega’s waardeert en openstaat voor meningen van anderen.
 • sportief en fit bent.

Heb je de brandweerdiploma’s niet in je bezit? Geen probleem. Wij bieden je de kans om deze opleidingen alsnog versneld te volgen.


Bij VrZW kun je rekenen op:
Een salaris van maximaal € 3732,00 bruto per maand, afhankelijk van je diploma’s en ervaring (schaal 8 bij een 36-urige werkweek). Ben je (opgeleid tot) brandweerduiker? Dan ontvang je hiervoor een toeslag van € 181,59 bruto per maand en een onregelmatigheidtoeslag van 25,31% voor de wisselende roosterdiensten.

Naast je salaris ontvang je een vrij besteedbaar budget van 17.05% van je salaris. In dit IKB zijn opgenomen 8% vakantiegeld, 6,75% eindejaarsuitkering, 1,5% levensloopbijdrage en 0,8% / 14,4 verlofuren op jaarbasis. Zo kan je bijvoorbeeld maandelijks een bedrag laten uitbetalen, verlof kopen of verlof verkopen of gebruik maken van fiscale voordelen voor reiskosten woon- werkverkeer of studiekosten. VrZW kent een reiskostenregeling. Wil je jezelf verder ontwikkelen? Hier maak je met je leidinggevende afspraken over.

Je krijgt een tijdelijk dienstverband van een jaar. Functioneer je goed? Dan bieden we je na een jaar een vast dienstverband.


Word jij onze nieuwe collega?
Dan zien wij graag jouw sollicitatie tegemoet! Je kunt tot maandag 22 augustus a.s. reageren via onderstaande knop.


Bij positieve resultaten zijn alle volgende momenten onderdeel van de selectie procedure:

Voorafgaand aan de sollicitatiegesprekken word je uitgenodigd voor een selectie dag op dinsdag 6 september. Tijdens deze selectie dag kun je je doorzettings- en uithoudingsvermogen met zwemcapaciteiten tonen. Hierna volgt op dinsdag 13 september een sollicitatiegesprek. Naast de aanstellings- en duik medische keuring op 20 september maakt ook een duiktestdag op 7 oktober onderdeel uit van deze selectieprocedure. Per moment krijg je te horen of je door bent naar het volgende onderdeel.


Heb je vragen over deze vacature?
Neem dan contact op met Jacco Postma, kazernechef van de 24-uursdienst Post Purmerend (088-7512122).


Wij nodigen specifiek vrouwen en mensen met een migratieachtergrond uit om op deze vacature te reageren.

Werken bij VrZW
Binnen Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland werken brandweer, politie, GHOR en gemeenten van de regio Zaanstreek-Waterland samen aan de voorbereiding op en bestrijding van incidenten, crises en rampen. Meer weten? Op www.vrzw.nl vertellen we je er alles over.Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland staat midden in de samenleving. Wij werken hard aan een open cultuur met ruimte voor divers talent. Divers samengestelde teams presteren beter. Voor ons is diversiteit meer dan alleen het verschil tussen man en vrouw. Diversiteit zit ook in de verschillende kwaliteiten van mensen, in de manier van werken en de manier van denken. Ons streven is dat onze organisatie een afspiegeling is van de samenleving met al haar verschillen.

Acquisitie stellen wij niet op prijs. Delen wel!