Beroeps 24-uursdienst bevelvoerder

Functieomschrijving

De afdeling Brandweerzorg zoekt een


Beroeps 24-uursdienst bevelvoerder
met het specialisme brandweerduiker en/of duikploegleider
aandachtsgebied Techniek & Logistiek

(36 uur per week)


In deze functie:

 • geef je leiding aan de uitrukwerkzaamheden en coördineer je de dagelijkse werkzaamheden binnen de ploeg;
 • bestrijd je brand, red je mens en dier en verleen je hulp bij (water-)ongevallen;
 • werk je in een team waarin samenwerken van levensbelang is;
 • vervul je beheerswerkzaamheden voor het taakveld Techniek & Logistiek vanuit een technische achtergrond met als pré affiniteit met voertuigtechniek of een gevolgde opleiding hierin.


Jouw werkdag
Na een kop koffie start je om 07.20 uur je met de dienstoverdracht. Je bewaakt de paraatheid van de operationele voertuigen en voert de voertuigcontrole uit samen met je ploegleden. Je deelt relevante informatie en neemt de dienst door.

Daarna is het tijd voor het dagelijkse oefenmoment. Vandaag is dat technische hulpverlening. Je werkt samen met de ploeg aan jullie vakbekwaamheid. De instructeur geeft tips en tops aan het team tijdens de oefening en doet een doelgerichte nabespreking.

In de loop van de dag ga je verder met je taakveld Techniek & Logistiek en richt je je aandacht op de kwaliteit en onderhoud van voertuigen, materieel en materialen.

Je pager gaat! Een persoon te water. Binnen een minuut ben je met je ploeg onderweg. Samen brengen jullie de klus tot een goed einde. Samenwerken staat voorop. Op de post praat je met je collega’s na over het incident. Terug op je werkplek ga je verder met je beheersmatige werkzaamheden.

Om 18:00 uur start je wachtdienst met een gezamenlijke maaltijd, daarna heb je gelegenheid om te sporten. In de 24 uursdienst slaap je op de kazerne. Tot het alarm gaat natuurlijk. Want als de burger om hulp vraagt, kom jij in actie!

Je werkt drie weken in een 24 uursdienstrooster, inclusief de weekenden. Dit wordt gevolgd door een week in dagdienst van maandag t/m vrijdag.

Als bevelvoerder is geen dag én nacht hetzelfde! Spreekt dit je aan? Dan zoeken we jou!


Ons Team
Wil jij weten wat collega’s vertellen over hun werk als beroeps brandweervrouw/man? Kijk dan op onze Werkenbij pagina bij “ons team” en lees hun verhalen.

Functievereisten

Heb jij het in je ?
In deze functie is het belangrijk dat je

 • een diploma op MBO-4 niveau hebt;
 • het diploma leergang Bevelvoerder hebt;
 • de diploma’s duiker en/of duikploegleider hebt;
 • affiniteit hebt met voertuigtechniek of een opleiding hierin hebt gevolgd;
 • een coachende stijl van leidinggeven hebt;
 • onder druk snel kunt schakelen en nóg beter presteert;
 • digitaal vaardig bent en computerprogramma’s snel onder de knie hebt;
 • de verschillen tussen jou en je collega’s waardeert en openstaat voor meningen van anderen;
 • sportief en fit bent.


Bij VrZW kun je rekenen op
Een salaris van maximaal € 3732,- bruto per maand, afhankelijk van je diploma’s en ervaring (schaal 8 bij een 36-urige werkweek). Ben je opgeleid tot brandweerduiker? Dan ontvang je hiervoor een toeslag van € 181,59 bruto per maand. Bij opname in het 24 uursrooster ontvang je daarvoor een onregelmatigheidtoeslag.

Naast je salaris ontvang je een vrij besteedbaar budget van 17.05% van je salaris. In dit IKB zijn opgenomen 8% vakantiegeld, 6,75% eindejaarsuitkering, 1,5% levensloopbijdrage en 0,8% / 14,4 verlofuren op jaarbasis. Zo kan je bijvoorbeeld maandelijks een bedrag laten uitbetalen, verlof kopen of verlof verkopen of gebruik maken van fiscale voordelen voor reiskosten woon- werkverkeer of studiekosten. VrZW kent een reiskostenregeling. Wil je jezelf verder ontwikkelen? Hier maak je met je leidinggevende afspraken over.


Word jij onze nieuwe collega van de 24-uursdienst ?

Dan zien wij graag jouw sollicitatie tegemoet! Je kunt tot maandag 13 februari a.s. reageren via onderstaande knop.

Voorafgaand aan een selectiedag word je na de briefselectie uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek op maandag 20 februari. Als je ‘door’ bent volgt op dinsdag 14 maart de selectiedag. Tijdens deze selectie dag kun je je doorzettings- en uithoudingsvermogen met zwemcapaciteiten tonen.

De duikmedische keuring worden op een later moment vastgelegd en valt op een datum kort na de selectiedag.


Heb je vragen over deze vacature ?
Neem dan contact op met Jacco Postma, kazernechef van de 24-uursdienst van de post Purmerend (088-7512122).


Wij nodigen specifiek vrouwen en mensen met een migratieachtergrond uit om op deze vacature te reageren.


Werken bij VrZW

Binnen Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland werken brandweer, politie, GHOR en gemeenten van de regio Zaanstreek-Waterland samen aan de voorbereiding op en bestrijding van incidenten, crises en rampen. Meer weten? Op www.vrzw.nl vertellen we je er alles over.Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland staat midden in de samenleving. Wij werken hard aan een open cultuur met ruimte voor divers talent. Divers samengestelde teams presteren beter. Voor ons is diversiteit meer dan alleen het verschil tussen man en vrouw. Diversiteit zit ook in de verschillende kwaliteiten van mensen, in de manier van werken en de manier van denken. Ons streven is dat onze organisatie een afspiegeling is van de samenleving met al haar verschillen.

Acquisitie stellen wij niet op prijs. Delen wel!